Craftables

Craftables zijn op precies dezelfde manier te gebruiken als de Creatables, wel zo makkelijk! Voor de Creatables hebben we al mooie handleidingen gemaakt voor de vijf meest gebruikte apparaten. De uitleg hoe je de stencils door de machines haalt is dan ook hetzelfde bij de Craftables. Kijk onder ‘Creatables’ voor meer uitleg over het gebruik van de snij- en embosstencils van Marianne Design. Er is bij sommige handleidingen ook een video te zien hoe de stencils gebruikt worden.

Altijd voorzichtig proberen of de opgegeven combinatie werkt op jouw machine.
De ervaring heeft geleerd dat wat voor de ene machine werkt, soms voor een andere machine niet werkt. Ook de dikte (het gramsgewicht) van je papier werkt mee in het bepalen van de verschillende platen. Als je dikker papier gebruikt (bv 250 grams) krijg je een mooier resultaat bij het embossen.

Snijmethode

• Witte basisplaat helemaal ingeklapt met de tabs. Wanneer je een nieuwere versie van de Big Shot
hebt is de Solo platform vervangen door de Solo Shim. En dien je daarop de Thin Die Adapter te leggen, die los verkrijgbaar is. Dit geeft dezelfde stapel als bij de oudere versie van de Big Shot.
• Transparante plaat erop plaatsen.
• Dan de Creatable/Craftable met de snijkant naar boven en het papier met de goede kant naar beneden erop. Het is ook mogelijk het andersom te doen. Eerst het stuk papier en dan de Creatable/Craftable met de snijkant naar
beneden.
• Nog een transparante plaat erop.

Embossen methode

• Witte basisplaat helemaal ingeklapt met de tabs. Wanneer je een nieuwere versie van de Big Shot hebt is de Solo platform vervangen door de Solo Shim. Verwijder dan de Thin Die Adapter na het snijden!
• Transparante plaat erop plaatsen.
• Dan de Creatable/Craftable met de snijkant naar boven. Het papier zit vaak al strak op de mal om dat het al gesneden is.
• Op de stapel leg je een rubber matje of de Sizzix impressions pad bij de nieuwe versie van de Big Shot.
• En afsluitend een transparante plaat voor die extra druk. Bij de nieuwere versie van de Big Shot is dit een zwarte plaat die los verkrijgbaar is.

Het embost uitstekend!

Voor een extra goed resultaat !
Draai een Craftable met een gecompliceerd ontwerp een tweede maal door de machine met een stukje viscose vaatdoek tussen het papier en de plaat.